Listerby kyrka

Adress: Byvägen, 372 74 Listerby Visa karta

Adress: Byvägen, 372 74 Listerby

Kyrkan byggdes ursprungligen på 1100-talet, men har under årens lopp genomgått så stora förändringar att det av denna endast återstår den norra väggen. 1871 tillkom tornet.

Vid renoveringen 1850 förändrades till viss del interiören. Predikstolen är tillverkad 1693 och förseddes 1960 med skulpturer gjorda av Gunnar Torhamn. Det är också han som målat absidmålningen i koret, vilken föreställer "Uppståndelsen".

Listerby kyrka byggdes på 1100-talet men har under årens lopp genomgått stora förändringar.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Arena eller träffpunkt
    Listerby 0,2 km
    Kallinge 9 km
  • Centrum
    Ronneby torg 8 km
B&B

Göholms Bed and Breakfast

Avstånd: 7,9 km
Välkommen till det goda livet på landet - nära naturen och historien. Ett boende i herrgårdsmiljö i Inspektorsbostaden, Göholms gods. Promenadavstånd genom lövskogen till strandängar och badvikar. Incheckning kl 16:00 eller efter överenskommelse.
Stuga

Karön-Ekenäs Stugby

Avstånd: 8,1 km
Havsnära boende i Stugor på Karön i Ronneby Skärgård. Här finns en stugby bestående av 15 stugor med campingstandard och ett centralt servicehus med toaletter, duschar, bastu och gemensamma utrymmen. Stugbyn är öppen Juni – Augusti.
Vandrarhem

Ronneby Brunnspark vandrarhem och B&B

Avstånd: 7,4 km
Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B ligger mitt i fantastiska Ronneby Brunnspark och erbjuder personligt, trivsamt och prisvärt boende. Härifrån har Du nära till allt. I Brunnsparken finns alla möjligheter till rekreation, mat, bad och fantastisk natur.