Kulturcentrum i Ronneby

Adress: Kallingevägen 3, 372 39 Ronneby Visa karta

Adress: Kallingevägen 3, 372 39 Ronneby

Med en utställningsyta på sammanlagt 1500 kvm är Kulturcentrums konsthall en av södra Sveriges största. Konsthallen används också för konserter, teaterföreställningar och andra kulturarrangemang.

Efter att Kockums emaljerverk lades ned i slutet av 1970-talet förvandlades den gamla lagerlokalen till ett Kulturcentrum. Efter ett tiotal år stod en av södra Sveriges största konsthallar färdig.

Verksamheten omfattar verkstäder i grafik, emalj och textil, musikskola och ett Kulturpedagogiskt centrum, som utgör Ronnebys kulturskola. Stora konsthallen är den största kulturscenen i Ronneby för konserter, teaterföreställningar och andra kulturarrangemang.

På kulturcentrum finns en stor och en liten konsthall, hörsal med 106 platser, närradion, fotolab, verkstäder för grafik, textil och emalj samt Bergslagskrogen.

Byggnaden stod färdig 1907 och användes som lagerlokal till Kockums Emaljerverk.

Öppet: tis - fre 11.00 - 16.00, lör - sön 11.00 - 15.00.
OBS! Öppettiderna gäller endast i samband med utställningar.

Fri entré.

Visa mer

Om denna aktivitet

B&B

Göholms Bed and Breakfast

Avstånd: 365 meter
Välkommen till det goda livet på landet - nära naturen och historien. Ett boende i herrgårdsmiljö i Inspektorsbostaden, Göholms gods. Promenadavstånd genom lövskogen till strandängar och badvikar. Incheckning kl 16:00 eller efter överenskommelse.