Rådhusparken

Adress: Strandgatan, 372 30 Ronneby Visa karta

Adress: Strandgatan, 372 30 Ronneby

Mitt inne i city mellan centrum och Resecentrum ligger Rådhusparken. På ca 600 kvadratmeter samsas rabatter, träd, gräsytor, skulpturer och en lekplats för barnen.

Vid mitten av seklet hade Ronnebys ledande man, häradshövdingen Gadd, sin stora gård i Rådhusparken och hans bostadshus blev 1882 den nya stadens första rådhus. Det låg mitt i parken men brann ner efter några år, varpå man byggde det nya rådhuset som ännu finns kvar.

Rådhusparken som är belägen mitt i staden är en liten oas på ca 600 kvm. Parken anlades på 1920-talet. I parken finns ett rikt växtsortiment med rhododendron, azaleor, rosor, magnolior, tempelträd samt sommarblomsterplanteringar.

Bronsstatyn "Tjusningen" är en bevingad, amor-liknande gossefigur gjord av konstnären Per Hasselberg omkring 1880 och "Kockumska Monumentet" är gjort av Ivar Johansson.

I parken finns också en lekplats för de minsta.

Show more

Avstånd

 • Centrum
  Ronneby torg 0,2 km
 • Tågstation
  Ronneby Resecentrum 0,3 km
 • Arena eller träffpunkt
  Kallinge 4 km
  Saxemara 6 km
Stuga

Karön-Ekenäs Stugby

Avstånd: 4,9 km
Havsnära boende i Stugor på Karön i Ronneby Skärgård. Här finns en stugby bestående av 15 stugor med campingstandard och ett centralt servicehus med toaletter, duschar, bastu och gemensamma utrymmen. Stugbyn är öppen Juni – Augusti.
Vandrarhem

Ronneby Brunnspark vandrarhem och B&B

Avstånd: 969 meter
Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B ligger mitt i fantastiska Ronneby Brunnspark och erbjuder personligt, trivsamt och prisvärt boende. Härifrån har Du nära till allt. I Brunnsparken finns alla möjligheter till rekreation, mat, bad och fantastisk natur.
B&B

Göholms Bed and Breakfast

Avstånd: 687 meter
Välkommen till det goda livet på landet - nära naturen och historien. Ett boende i herrgårdsmiljö i Inspektorsbostaden, Göholms gods. Promenadavstånd genom lövskogen till strandängar och badvikar. Incheckning kl 16:00 eller efter överenskommelse.