Ljusterhövdens Fiskevårdsområde

Adress: Eringsboda Visa karta

Adress: Eringsboda

I Ljusterhövdens Fiskevårdsområde finns det tio insjöar där ni bland annat kan fiska sutare och gädda.

Välkommen till Ljusterhövdens m.fl sjöars fiskevårdsområde! Här finns tio sjöar med en sammanlagd yta av mer än 300 hektar där du kan fiska, hyra båtar, bada eller bara njuta av naturen.

Området ligger i södra delen av Eringsbodabygden och omfattar sjöarna Stora och Lilla Blanken, Ljusterhövden, Svarthövden, Kärringsjön, Älten, Kansjön, Kansjögöl, Stora och Lilla Skälen. I de större sjöarna finns bryggor och båtar för uthyrning.

Fiskar: de vanligaste fiskarterna är gädda, abborre, braxen, sutare, mört och ruda. I vissa sjöar finns också lake, sik, gös och ål.

Fiskekort:
Fiskekort finns att köpa på Eringsbodamacken, tel. 0455-700 60 samt hos Bertil Svensson i Skillingsmåla.

Det går också bra att köpa fiskekort via webben, www.ifiske.se/fiskekort-ljusterhovden-blanken-mfl.htm

Priser:
Dagskort 100 kr
Veckokort 200 kr
Årskort 350 kr

Fiskeregler:
Fiskekortet berättigar till fiske med handredskap (spinn, mete, fluga, dragrodd) men ej med fasta redskap (nät, kräftfiske, osv).

Bryggor, båtar:
Bryggor finns i de större sjöarna. Nycklar till båtarna finns hos kortförsäljarna.
Pris: heldag 100 kr

Karta, vägvisning:
Med fiskekortet följer en karta (i fyrfärg) som visar sjöarnas belägenhet och på vilken också bryggor och båtplatser finns utmärkta. På lämpliga ställen i terrängen finns skyltar som visar vägen till båtar och fiskeställen.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Arena eller träffpunkt
    Eringsboda 1 km
    Backaryd 17 km
  • Centrum
    Ronneby torg 26 km
Stuga

Karön-Ekenäs Stugby

Avstånd: 31 km
Havsnära boende i Stugor på Karön i Ronneby Skärgård. Här finns en stugby bestående av 15 stugor med campingstandard och ett centralt servicehus med toaletter, duschar, bastu och gemensamma utrymmen. Stugbyn är öppen Juni – Augusti.
B&B

Göholms Bed and Breakfast

Avstånd: 25,6 km
Välkommen till det goda livet på landet - nära naturen och historien. Ett boende i herrgårdsmiljö i Inspektorsbostaden, Göholms gods. Promenadavstånd genom lövskogen till strandängar och badvikar. Incheckning kl 16:00 eller efter överenskommelse.
Vandrarhem

Ronneby Brunnspark vandrarhem och B&B

Avstånd: 27,1 km
Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B ligger mitt i fantastiska Ronneby Brunnspark och erbjuder personligt, trivsamt och prisvärt boende. Härifrån har Du nära till allt. I Brunnsparken finns alla möjligheter till rekreation, mat, bad och fantastisk natur.