Wallanders Åbacka

Adress: Bergamåla Visa karta

Adress: Bergamåla

Wallanders Åbacka är en gammal naturskog med ett kulturhistoriskt värde.

Gammal fin naturskog på sluttningen ner mot Vierydsån, i det blekingska sprick-dalslandskapet. Här växer blåsippan på våren och ett flertal rödlistade (hotade) växt- och djurarter trivs i området.
I reservatet finns också kulturhistoriska värden, då det utgör en del av den gamla utmarken till Fridhems gård. Fridhems gård låg vid Brunnsområdet i Ronneby och ägdes av familjen Wallander.

Show more

Om denna aktivitet

Vandrarhem

Ronneby Brunnspark vandrarhem och B&B

Avstånd: 5,6 km
Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B ligger mitt i fantastiska Ronneby Brunnspark och erbjuder personligt, trivsamt och prisvärt boende. Härifrån har Du nära till allt. I Brunnsparken finns alla möjligheter till rekreation, mat, bad och fantastisk natur.
Stuga

Karön-Ekenäs Stugby

Avstånd: 6,4 km
Havsnära boende i Stugor på Karön i Ronneby Skärgård. Här finns en stugby bestående av 15 stugor med campingstandard och ett centralt servicehus med toaletter, duschar, bastu och gemensamma utrymmen. Stugbyn är öppen Juni – Augusti.
B&B

Göholms Bed and Breakfast

Avstånd: 5,7 km
Välkommen till det goda livet på landet - nära naturen och historien. Ett boende i herrgårdsmiljö i Inspektorsbostaden, Göholms gods. Promenadavstånd genom lövskogen till strandängar och badvikar. Incheckning kl 16:00 eller efter överenskommelse.