Almö naturreservat

Adress: Almö Listerby Visa karta

Adress: Almö Listerby

Reservatet på Almö åker man till för att bada, ha picknick eller vandra på de vacka stigarna.

I norr finns ekhagsmarker och lövskog och i södra delen av reservatet finner ni ett öppet landskap med bl a. hedar.

Almös hagmarker, öppna hedar och strandängar är värdefulla kulturhistoriska miljöer, där människan under generation haft djur på sommarbete och därigenom bibehållt ett öppet landskap.

Populärt och lätt tillgängligt utflyktsmål. Fina vyer mot skärgården, varierad utbud av strövstigar på båda sidor om Hasslövägen. Grillplatser, badbryggor.

På Almö huserar även Carlskrona golfklubb med en 18-hålsbana.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Arena eller träffpunkt
  Listerby 1 km
  Saxemara 12 km
 • Tågstation
  Ronneby Resecentrum 8 km
 • Centrum
  Ronneby torg 9 km
Stuga

Karön-Ekenäs Stugby

Avstånd: 9,9 km
Havsnära boende i Stugor på Karön i Ronneby Skärgård. Här finns en stugby bestående av 15 stugor med campingstandard och ett centralt servicehus med toaletter, duschar, bastu och gemensamma utrymmen. Stugbyn är öppen Juni – Augusti.
Vandrarhem

Ronneby Brunnspark vandrarhem och B&B

Avstånd: 11,3 km
Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B ligger mitt i fantastiska Ronneby Brunnspark och erbjuder personligt, trivsamt och prisvärt boende. Härifrån har Du nära till allt. I Brunnsparken finns alla möjligheter till rekreation, mat, bad och fantastisk natur.
B&B

Göholms Bed and Breakfast

Avstånd: 12,4 km
Välkommen till det goda livet på landet - nära naturen och historien. Ett boende i herrgårdsmiljö i Inspektorsbostaden, Göholms gods. Promenadavstånd genom lövskogen till strandängar och badvikar. Incheckning kl 16:00 eller efter överenskommelse.