Mölleryds naturreservat

Adress: Mölleryd Visa karta

Adress: Mölleryd

Det oexploaterade naturreservatet som är en del av Johannishusåsarna och ligger beläget väster om Ronneby.

Mölleryds naturreservat är en oexploaterad del av Johannishusåsarna och ligger omkring 2 km väster om Johannishus slott.

Åsen är ungefär 3 km lång och är skogsklädd och omges av bland annat barrskog.

De fyra naturreservaten Arvidstorp, Skuremåla, Mölleryd och Johannishus åsar bör ses i ett sammanhang. De är exempel på olika ås- och deltabildningar som uppstod vid inlandsisens avsmältning.

Området har stort värde som geologiskt demonstrationsobjekt och är av riksintresse på grund av sina geovetenskapliga värden.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Arena eller träffpunkt
    Kallinge 6 km
  • Centrum
    Ronneby torg 8 km
Stuga

Karön-Ekenäs Stugby

Avstånd: 11,3 km
Havsnära boende i Stugor på Karön i Ronneby Skärgård. Här finns en stugby bestående av 15 stugor med campingstandard och ett centralt servicehus med toaletter, duschar, bastu och gemensamma utrymmen. Stugbyn är öppen Juni – Augusti.
Vandrarhem

Ronneby Brunnspark vandrarhem och B&B

Avstånd: 8,3 km
Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B ligger mitt i fantastiska Ronneby Brunnspark och erbjuder personligt, trivsamt och prisvärt boende. Härifrån har Du nära till allt. I Brunnsparken finns alla möjligheter till rekreation, mat, bad och fantastisk natur.
B&B

Göholms Bed and Breakfast

Avstånd: 7,6 km
Välkommen till det goda livet på landet - nära naturen och historien. Ett boende i herrgårdsmiljö i Inspektorsbostaden, Göholms gods. Promenadavstånd genom lövskogen till strandängar och badvikar. Incheckning kl 16:00 eller efter överenskommelse.